2 maj 2024
torsdag, 03 mars 2016 20:27

Riksbyggen lägger sista handen på Västra Eriksberg

Skrivet av 
alt

Riksbyggen bygger vid vattnet i Västra Eriksberg, Göteborg.

 

Riksbyggen har gett Serneke i uppdrag att bygga 61 bostäder i brf Salteriet i Västra Eriksberg, Göteborg. Det blir en av de sista byggnationerna i området Bostäderna uppförs precis vid vattnet i två flerbostadshus i sju respekive åtta plan med garage och källare under husen. I april är det säljstart och byggandet beräknas kunna starta efter sommaren. Projektet är värt 125 Mkr och ska stå klart sommaren 2018.

 

Brf Salteriet är utvecklat med fokus på att skapa moderna och hållbara bostäder av hög standard. Lägenheterna är utformade med modern arkitektur, stora fönster, väl tilltagna balkonger och noga utvalda material. I ett av husen ska det även finnas privata faciliteter som relaxavdelning med bastu, gym, gästlägenhet och gemensamhetslokal, allt för att förenkla vardagen för de boende i Brf Salteriet.

 

Intresset för lägenheterna är stort och det märks inte minst i antalet intresseanmälningar som Riksbyggen tagit emot.

 

– Som projektutvecklare känns det jättekul att det är så stort intresse. Det finns en stor efterfrågan på den här typen av bostäder som Salteriet erbjuder, säger Carlos Montecinos, projektledare på Riksbyggen.