2 maj 2024
fredag, 04 mars 2016 15:57

Riksbyggen ska bygga 120 borätter i Skellefteå

Skrivet av 
alt

Riksbyggen utvecklar i kv Kapella i Skellefteå.


Riksbyggen köper fastigheten Kapella 11 i hörnet Kanalgatan 31/Repslagargränd 4 i centrala Skellefteå som totalt kan inrymma cirka 120 nya bostadsrätter. De nya lägenheterna får ett mycket attraktivt läge i centrala Skellefteå. Riksbyggen har sedan länge varit närvarande i Skellefteå genom sin förvaltning- och ombyggnadsverksamhet.
    

– Att efterfrågan finns i Skellefteå just nu råder inga tvivel kring men som alltid när Riksbyggen agerar så gör vi det med långsiktighet. Vi bedömer att efterfrågan på nya lägenheter i Skellefteå även kommer finnas över tid och då vill vi vara med och långsiktigt utveckla nya bostadsområden, säger Lars Lundgren, försäljnings- och marknadsansvarig på Riksbyggen.
    

För att på bästa sätt kunna utveckla tomten så kommer en planändring att bli nödvändig och dialogen med Skellefteå kommun är redan inledd. Planerna togs emot mycket positivt från kommunens sida.
    

– Riksbyggens satsning är en viktig signal för hela Skellefteå och som förstärker den framtidstro som finns här just nu. Ett tillskott på 120 nya bostäder lockar fler att flytta till Skellefteå och bidrar till en ökad rörlighet på bostadsmarknaden vilket är positivt för hela kommunen, säger Lorents Burman, kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Skellefteå.