3 maj 2024
tisdag, 08 mars 2016 11:45

Castellum utvärderar bud på Norrporten

Skrivet av 
alt
Henrik Saxborn, vd för Castellum.


Igår eftermiddag stoppades handeln med aktierna i Castellum och alla övriga instrument kopplade till aktierna samt Castellums obligationer tills vidare med hänvisning till 22 kap. 1 § p. 1 lagen (2007:528). Detta med anledning av att Castellum befinner sig i en utvärderingsfas avseende ett möjligt förvärv av Norrportens fastighetsbestånd.
    

Castellum har anlitat Carnegie Investment Bank som finansiell rådgivare för utvärderingen och säger i ett pressmeddelande att bolaget avser att informera marknaden om den nu pågående utvärderingsfasen resulterar i att bolaget går vidare och genomför ett förvärv.
    

Norrportnens ägare, andra och sjätte AP-fonden, meddelade  i slutet av 2015 att de planerade en börsnotering av aktien i Norrporten i februari eller i mars i år. Nu hamnar fastigheterna kanske på börsen via Castellum i stället.
        

Castellum, med ett fastighetsvärde om totalt cirka 42 Mdr kr, skulle genom ett förvärv öka sin portfölj med cirka 26 Mdr kr till 68 Mdr kr och bredda sin geografiska bas till att även innefatta den norrländska fastighetsmarknaden.