3 maj 2024
måndag, 04 april 2016 13:02

Castellum skapar ny koncernstruktur

Skrivet av 
alt
Henrik Saxborn, vd Castellum.


Castellum samlar hela koncernen under det gemensamma varumärket Castellum och skapar en ny struktur för verksamheten. De sex dotterbolagen blir fyra regioner; Väst, Stockholm, Mitt och Öresund. Samtidigt påbörjas ett arbete med att skapa en mer enhetlig organisation, gemensamma supportfunktioner samt kvalitativa och effektiva stödprocesser. Castellum startar även ett antal strategiska initiativ för att utveckla nästa generations städer.
    

– Nu tar vi Castellum till nästa nivå och sätter formen för vår fortsatta tillväxt. Genom den här förändringen stärker vi vår lokala beslutskraft och snabbhet, samtidigt som vi ännu bättre utnyttjar vår storlek och utvecklingen på marknaden för att växa, utveckla vår affär och leverera värde till våra aktieägare, säger Henrik Saxborn, vd för Castellum.
    

Strukturen förenklas genom att Eklandia Fastighets AB och Harry Sjögren AB slås ihop och bildar Region Väst i Castellum, som kommer att ledas av Cecilia Fasth. Vidare slås Fastighets AB Corallen och Aspholmen Fastigheter AB ihop och bildar Region Mitt i Castellum, som kommer att ledas av Claes Larsson. Förändringen innebär också att nuvarande Fastighets AB Brostaden blir Region Stockholm under ledning av Anders Nilsson och Fastighets AB Briggen blir Region Öresund lett av Ola Orsmark.
    

Claes Junefelt, tidigare vd för Fastighets AB Corallen, kommer att fortsätta som projektutvecklingschef inom Region Mitt i Castellum och Christer Sundberg, tidigare vd för Harry Sjögren AB, kommer enligt tidigare kommunikation att gå i pension under våren.
    

Arbetet med att etablera den nya koncernstrukturen och det gemensamma varumärket kommer att genomföras under 2016. Förändringen kommer att föregås av fackliga förhandlingar.