17 maj 2024
tisdag, 17 maj 2016 13:47

Bonava säljer för 595 Mkr till Willhem

Skrivet av 
alt

Joachim Hallengrens Bonava säljer nyproducerade hyresrätter till Mikael Granaths Willhem.


NCC:s dotterbolag Bonava (tidigare NCC Housing) säljer sammanlagt 352 nyutvecklade hyresrätter i Linköping och Karlstad till Willhem. Försäljningen genomförs som en bolagsaffär till ett värde av 595 Mkr.
    

Affären innefattar 221 lägenheter på Rudsberget i Karlstad och 131 lägenheter i Södra Ekkällan i Linköping. Samtliga lägenheter är miljöklassificerade enligt Svanen. Den sammanlagda uthyrningsbara ytan är 19.345 kvm och Willhem kommer att ta över projekten och förvaltningen efter det att bostäderna är färdigställda.
    

– Det är glädjande att utveckla nya Svanenmärkta hyresrätter i både Karlstad och Linköping. Vår ambition är att leverera bra boendemiljöer med hållbara bostäder i olika upplåtelseformer. Hyresrätter är en viktig och växande del av vår affär, säger Joachim Hallengren, vd för Bonava.
    

NCC har utvecklat bostäder i Södra Ekkällan sedan 2006 och för det projektet som nu säljs sker första inflyttning sker till sommaren och slutligt färdigställande sker i första kvartalet 2017. I Karlstad ska Bonava uppföra 221 lägenheter på Rudsberget. Första inflyttning sker i första kvartalet 2018 och projektet färdigställs i fjärde kvartalet 2018. Bonava ansvarar för uthyrningen och lämnar sedvanliga hyresgarantier till Willhem. Resultatavräkning sker när projekten är färdigställda, samtidigt som Willhem tar över förvaltningen.
    

– I och med förvärvet växer vi på två attraktiva orter där vi redan idag är en stor bostadsaktör, vilket är positivt. Nyproducerade hyresrätter med miljöprofil passar väl in i vår befintliga portfölj samtidigt som vi breddar vårt erbjudande till marknaden i Karlstad och Linköping ytterligare, säger Mikael Granath, vd för Willhem.