6 maj 2024
fredag, 19 augusti 2016 11:17

NCC bygger för 177 Mkr åt Stångåstaden

Skrivet av 
alt

Den nya byggnadens ytterfasad i tegel kommer att följa den svängda Industrigatan och Järnvägsgatan. Huset får mellan sex och nio våningar ovan mark, fördelade på sex trapphus, samt två våningar garage och förråd under mark.

 

Centrala Linköping får ytterligare 98 nya hyresrätter när gamla Prisokvarteret förvandlas till moderna bostadskvarter. NCC uppför bostäderna åt kommunägda Stångåstaden i ett kontrakt värt 177 Mkr. Bostäderna som uppförs en del i utvecklingen av Övre Vasastaden, sker i samarbete mellan flera byggherrar. Sammanlagt kommer den tidigare industrimarken att rymma 900 bostäder när området är färdigt.

 

På den aktuella tomten låg tidigare matvarubutiken Priso. Kvarteret Agraffens 98 hyresrätter byggs i samma område som kvarteret Alnen där NCC redan bygger 145 hyresrätter åt Stångåstaden, som ska stå klara för inflyttning 2017. Det nya kvarteret beräknas stå färdigt i slutet av 2018.

 

– Kvarteret Agraffen är en viktig länk i utbyggnaden av Övre Vasastaden och det känns roligt att få fortsätta samarbetet med NCC och fylla ut luckan som utgjorts av Prisokvarteret. De nya kvarteren ger staden nya moderna hyresrätter i en mycket attraktiv del av Linköping, säger Andreas Rönngren, projektledare på det Stångåstaden.

 

– För NCC är ett långtgående samarbete med Stångåstaden en bekräftelse att vi bygger bostäder helt i linje med vad som efterfrågas i Linköping. Vi bygger dessutom bostäder med höga krav på miljöanpassning, till exempel låg energianvändning, bra inomhusmiljö och sunda material, säger Joakim Sternander, affärschef på NCC Building.