26 april 2024
onsdag, 24 augusti 2016 13:05

Skanska säljer skola till Vacse för 200 Mkr

Skrivet av 
alt

Vacse blir långsiktig ägare av Vallastadens skola och därmed hyresvärd till kommunen i Linköpings nya stadsdel.


Skanska har sålt Vallastadens skola i Linköping till Vacse för cirka 200 Mkr. Skolan är under uppförande och ska stå färdig nästa sommar då tillträdet sker och ett 15-årigt hyresavtal med Linköpings kommun börjar löpa. Vallastadens skola blir en grundskola med kapacitet för 600 elever.
    

– Vi är glada att teckna avtal med Vacse som säkerställer en långsiktig förvaltning av skolan med miljö och människa i fokus, säger Marcus Ekelund, affärsutvecklare på Skanska.
    

Avsikten är att skolan ska certifieras enligt miljöcertifieringssystemet Miljöbyggnad. Utmärkande blir bland annat en glasfasad med integrerade solceller samt solceller på taken. Skolgården är väl tilltagen med en liten skog och promenadvägar, bollplan samt gott om lekredskap. Skolbyggnaden får eget kök och gymnastiksal.
    

Ägare av Vacse är pensionsstiftelser bildade av sju stora svenska företag; Atlas Copco, Apoteksbolaget, Ericsson, Sandvik, Skanska, Stora Enso och Volvo.
    

– Vi är glada för att stärka vårt samarbete med Skanska i den här typen av samhällsbyggnadsprojekt. Vi ser fram emot ett nära och långfristigt samarbete med Linköpings kommun, säger Fredrik Linderborg, vd för Vacse.