20 april 2024
onsdag, 21 september 2016 11:03

Pandox köper för 525 Mkr i Bryssel

Skrivet av 
alt

Entrén till Hilton Grand Place Brussels.


Pandox AB har ingått avtal om förvärv av Hilton Grand Place Brussels i Bryssel, Belgien. Hotellet är ett fullservicehotell i premiumsegmentet med 224 rum och en attraktiv mötesprodukt. Köpeskillingen uppgår till 55 MEUR, motsvarande cirka 525 Mkr, och finansieras av befintliga kreditfaciliteter. Den totala investeringen motsvarar ett direktavkastningskrav på drygt 6 procent.
    

Förvärvet förväntas slutföras under det fjärde kvartalet 2016 och hotellet kommer då att redovisas under affärssegmentet Operatörsverksamhet. Hotellet förväntas 2017 bidra med motsvarande cirka 125 Mkr i intäkter och 20 Mkr i cash earnings.
    

– Hotellet är strategiskt beläget i omedelbar närhet till Grand Place i Bryssel med direktaccess till centralstationen och gynnas av efterfrågan från både affärs- och fritidssegmentet. I kraft av sitt läge, sin produkt, sitt varumärke och möteserbjudande finns goda möjligheter att vinna ytterligare marknadsandelar, säger Anders Nissen, vd för Pandox.
    

Förvärvet av hotellfastigheten sker i bolag ägt av en privat investerare med ett underliggande fastighetsvärde om 55 MEUR. I tillägg kommer 3 MEUR investeras i rumsuppgradering under 2017-2018. Utöver de 224 rummen har Hilton Grand Place Brussels 17 konferensrum och ett komplett F&B-erbjudande. Driften sker för närvarande under ett managementavtal med Hilton, vilket kan konverteras till ett franchiseavtal 2019.