16 april 2024
tisdag, 11 oktober 2016 16:05

Peab planerar nya projekt på Hisingen

Skrivet av 
alt
Brf Qvillestaden lockar med en grönskande innergård och en karakteristisk träfasad. Föreningen innehåller ett stort antal ettor om 42 kvm som vänder sig till en kategori av yngre köpare eller mindre hushåll.

 

alt

Pehr-Olof Olofsson, regionchef Peab Bostadsutveckling.

 

De senaste tio åren har Peab Bostad startat ett 15-tal bostadsprojekt med nästan 1.500 hyreslägenheter och bostadsrätter på Hisingen i Göteborg. Närmast väntar den andra etappen av Brf Qvillestaden i Brämaregården med ytterligare 40 lägenheter.

 

Lägenheterna utgör den andra etappen i projektet. Sammanlagt kommer bostadsrättsföreningen att bestå av 92 lägenheter.

 

– Hisingen har en fortsatt stor potential för modern bostadsutveckling och vi kommer de närmaste åren presentera flera nya bostadsprojekt, konstaterar Pehr-Olof Olofsson, regionchef för Peab Bostadsutveckling.

 

Peab inledde sin bostadssatsning på Hisingen 2006 med S:t Jörgen Trädgård och började då inse potentialen. Bolagets engagemang i Porslinfabriken resulterade i över 500 producerade och sålda lägenheter mitt under brinnande finanskris och efterdyningarna av den.

 

– När vi engagerade oss i Porslinsfabriken fanns det många olyckskorpar som var framme och menade att området kring Backaplan inte var attraktivt. I dag är det ett av de mest lyckade bostadsprojekten i Göteborg, säger Pehr-Olof Olofsson.

 

Framgångarna med Porslinsfabriken gjorde Peab Bostad ännu modigare och följdes upp med projektet Kajen 1 på Västra Eriksberg, bolagets hittills mest exklusiva bostadsprojekt i Göteborg. Därefter har bolaget gått vidare med projekt på Lindholmen och Brämaregården.

 

– Vi tycker det är mycket intressant att vara med och utveckla och förändra bilden av Brämaregården. Det är en arbetarstadsdel som har stora kvaliteter och som präglas mångfald, kreativitet och en omedelbar närhet till centrala Göteborg. Bostadsbyggandet i Backaplan, Brämaregården, Lindholmen och Eriksberg bidrar till att binda samman och förtäta centrala Göteborg, avslutar Pehr-Olof Olofsson.