17 april 2024
tisdag, 01 november 2016 17:37

HEBA miljösatsar stort i Norra Djurgårdsstaden

Skrivet av 
alt

Bilden visar plantering av vårlök i odlingslådor på taket i samband med inflyttningen till HEBA:s nya färdigställda bostäder i Norra Djurgårdsstaden.

 

 

HEBA:s bostadsprojekt i Norra Djurgårdsstaden är nu klart för inflyttning. Projektet, som omfattar två byggnader med totalt 72 lägenheter och 700 kvm lokaler, har en stark miljöprofil.

 

– Hållbarhet kännetecknar vårt nya bostadsprojekt i Norra Djurgårdsstaden. Här finns solceller på taket för elproduktion och en bergvärmeanläggning som producerar värme på vintern och kyla på sommaren. Till miljösatsningen hör också att det på husets taket finns odlingslådor, där hyresgästerna kan odla kryddväxter och blommor, säger Lennart Karlsson, vd på HEBA.

 

Vidare återvinns värmeenergi från både spillvattnet och frånluften med hjälp av värmeväxlare. Merparten av värmebehovet täcks av värme från Fortums fjärrvärmeanläggning som producerar fjärrvärme från avloppsvattnet, bland annat från hushållsavfallet från avfallskvarnarna som finns i samtliga kök. Dessutom finns smarta el-nät i lägenheterna, som gör att hyresgästerna kan följa sin el-, värme- och vattenanvändning via en läsplatta i köket.