26 april 2024
torsdag, 03 november 2016 17:27

ByggVesta får pris för studentbostäder

Skrivet av 
alt

ByggVestas studentboende i Norra Djurgårdsstaden är ritat av Kirsch+Dereka med Urbio som landskapsarkitekter. Projektet stod klart i april och innehåller 113 lägenheter,

 

ByggVesta har vunnit det europeiska priset The Class Property Innovation and Sustainability Award för studentboendet Kosterhavet i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm.

 

Utmärkelsen delades ut vid The Class Conference i Wien, arrangerad av det ledande Europeiska studentbostadsnätverket The Class of 2020. Priset belönar innovation för att underlätta och uppmuntra en miljövänligare livsstil.

 

Kosterhavet är uppbyggt kring studentboendekonceptet Live to Grow by ByggVesta, som vill utmana traditionella tänkesätt om hur ett bra boende ser ut, genom bland annat gröna kontrakt och anställda studentambassadörer som själva bor i huset och är engagerade i att skapa sociala aktiviteter och underlätta delningsekonomi.

 

– Vi är stolta och glada över att ByggVesta nu syns på den internationella scenen bland studentbostäder. Vårt koncept skapar lösningar för en medveten vardag där omsorg om individ och miljö, social samvaro samt trygghet står i fokus, och vi ser att många spännande saker sker naturligt i våra hus, säger Marit Appelgren, vd på Bygg-Vesta Fastighetsförvaltning AB.

 

ByggVestas studentboende i Norra Djurgårdsstaden är ritat av Kirsch+Dereka med Urbio som landskapsarkitekter. Projektet stod klart i april och innehåller 113 lägenheter, en blandning av mindre ettor och tvåor och kompislägenheter uttänkta för att vara lätta att dela. På varje våning finns gemensamma studierum och rymliga balkonger. Huset är ett energisnålt Egenvärmehus med individuell mätning av värme, el och vatten och bland annat effektiv källsortering och lättillgänglig cykelparkering.

 

– Nu har vi verkligen visat att ByggVesta kan bygga för studenter och unga – vi kan få till bekväma yteffektiva lägenheter där studenter har råd att bo. Med den här framgången i ryggen vill vi gärna fortsätta bidra till att råda bot på bostadsbristen i Sveriges största studentstäder, säger Cecilia Wallin, affärsutvecklare på ByggVesta.