20 april 2024
fredag, 04 november 2016 16:20

Concent förlorar ledning och projekt i Norrtälje

Skrivet av 
alt
Matias Lindberg lämnar vd-skapet i Concent och blir vd för SHH Bostad AB:s projektutveckling.

 

alt

Concent har nu förlorat projekt med 95 borätter i kvarter 15 i Norrtälje Hamn. Bild: Tengbom

 

Den 20 oktober i år lämnade vd Matias Lindberg tillsammans med fem ledande personer fastighetsutvecklingsbolaget Concent. Detta strömhopp av ledande personer i Concent har inneburit att Concent nu förlorar markanvisningen om 9.700 BTA och 95 borätter i Norrtälje Hamn. Orsaken är enligt Norrtälje kommun och Ulrika Falk (S), kommunstyrelsens ordförande, som i ett pressmeddelande skriver:

 

– Concent har varit lyhörda för vad vi vill uppnå i Norrtälje Hamn, men vi måste vara beredda att ompröva tidigare beslut när verkligheten förändras. Därför väljer vi nu tyvärr att avbryta samarbetet med Concent för den här gången. Det handlar om att vi inte vill riskera vare sig invånarnas skattepengar eller vår uppsatta tidsplan för hamnenprojektet. Norrtälje Hamn är och förblir ett stabilt projekt med god planering och framförhållning, ett krav vi har på oss själva men också på andra aktörer.

 

I en kommentar kan sägas att den verkliga orsaken till att det socialdemokratiska Norrtälje säger upp markanvisningsavtalet med Concent är sannolikt att kommunen nu hellre vill att det byggs fler hyresrätter i Norrtälje Hamn, vilket kommunen även har påtalat för Index Residence.

 

Strax efter Matias Lindbergs avhopp från Concent den 20 oktober meddelade styrelsen för SHH Bostad AB, att den hade utsett Matias Lindberg till ny vd för koncernens dotterbolag och med ett operativt ansvarar för all bostadsutveckling och produktion. Lindberg blev även medlem i SHH:s koncernledning. Enligt SHH så expanderar bolaget kraftigt och det har för närvarande cirka 700 bostäder i produktion och därtill byggrätter med färdig eller pågående detaljplan för ytterligare cirka 2.500 bostäder.

 

Matias Lindberg har under de senaste 20 åren haft vd-roller i såväl HSB Projektpartner AB och Akademiska Hus som i kommunala bostadsbolag, bland annat Telge Bostäder AB, förutom en kortare tid då han var vd för Concent Holding AB.

 

Under 2015 omsatte Concent Holding, med styrelseordförande Sven Kallstenius, cirka 300 Mkr, med ett resultat om cirka 130 Mkr och ett eget kapital om 478,5 Mkr. TM