27 april 2024
torsdag, 08 december 2016 11:47

Niam hyr ut i Strömpilen, Umeå

Skrivet av 
alt

Fastigheten Strömpilen 1 är attraktivt belägen i Umeå och är en av regionens ledande destinationer för externhandel.


Niam välkomnar Lager 157 och Blomsterlandet som nya hyresgäster i fastigheten Strömpilen 1 i Umeå. Niam köpte fastigheten hösten 2015 av Citycon och har sedan dess aktivt arbetat med att utveckla handelsplatsen.
    

– Vi upplever ett stort intresse för Strömpilen, från såväl handlare som besökare, och vi är väldigt glada för att Lager 157 och Blomsterlandet väljer att etablera sig på Strömpilen. Två starka butikskoncept som kompletterar befintligt utbud på ett bra sätt. Vi fortsätter nu arbetet med att utveckla Strömpilen vidare och vi hoppas att kunna tillföra ytterligare butikskoncept inom kort, säger Victor Wettergren, Fund Manager på Niam.
    

Avtalen med Lager 157 är på tio år och omfattar 1.600 kvm i det före detta Sliperiet och butiken öppnar i vår, medan Blomsterlandet ska hyra 1.200 kvm i Strömpilens handelsområde, också på ett tioårigt kontrakt från och med nästa höst. Blomsterlandet ska även etablera även försäljning på anslutande utomhusytor.
    

LMW Centrumkonsult ansvarar för uthyrning och utveckling av lokaler på Strömpilen och har i samarbete med Newsec Asset Management och Niam förhandlat avtalen med hyresgästerna.
    

– Det händer mycket inom handeln i Umeå och det handlar om att hitta sin nisch för varje handelsområde. Detta känner jag att Niam har gjort med Strömpilen, vilket kommer att stärka området än mer, säger Lena Wikman, LMW Centrumkonsult