18 april 2024
torsdag, 08 december 2016 16:47

Rikshem säljer till K-fastigheter i Helsingborg

Skrivet av 
alt

Christofer Bernebring, regionchef Syd på Rikshem.

 

Rikshem har under längre tid planerat för att bygga fler bostäder på Fredriksdal, Helsingborg. Nu säljer bolaget byggrätterna till K-fastigheter som kommer att bygga cirka 185 lägenheter i området. Samtidigt tittar Rikshem vidare på fler möjligheter till nya bostäder på Fredriksdal.

 

Lägenheterna som ska byggas, både hyresrätter och bostadsrätter, innebär fler boendealternativ för områdets befintliga hyresgäster såväl som för nya boende. Rikshem ser att det är värdefullt för området med blandade upplåtelseformer som en del i att skapa en hållbar stadsdel. K-fastigheter planerar att börja bygga under 2017 med en preliminär första inflyttning 2018.

 

– Projektet harmoniserar bra med K-fastigheters strategi att utveckla prisvärda och högkvalitativa bostäder för långsiktig förvaltning. De bostadsrätter som ska uppföras kommer bidra till en bredare mix av boendealternativ inom området, säger Jacob Karlsson, vd på K-fastigheter.     

 

– Rikshem vill vara med och bidra till utvecklingen av Helsingborg. Att vi nu säljer byggrätter till K-fastigheter är en del i detta, men vi fortsätter också att titta vidare på andra möjligheter att utveckla våra områden. I Fredriksdal kommer till exempel Vasatorpsvägen nya utformning att skapa nya möjligheter för attraktiva och efterfrågade bostäder längs med den nya boulevarden, säger Christofer Bernebring, regionchef Syd på Rikshem.