19 april 2024
fredag, 09 december 2016 12:22

NCC utökar lagret åt Ahlsell

Skrivet av 
alt

Byggvarugrossisten Ahlsells nya logistikhall i Hallsberg ska bidra till hjälpa bolaget att hantera en ökad försäljning.


NCC bygger en ny logistikhall om 12.500 kvm vid Ahlsells logistikcentrum i Hallsberg och hjälper därmed byggvarugrossisten att fortsätta växa. Uppdraget omfattar stora markarbeten och är värt 95 Mkr.
    

Den nya hallen blir en fristående byggnad på området för Ahlsells centrallager. Det nuvarande rörlagret flyttar ut från huvudbyggnaden, den frigjorda ytan kan därefter användas till att expandera övrig verksamhet.
    

I samband med projektet ska NCC bland annat flytta 60.000 kubikmeter schaktmassor inom området och flytta två dammar för lokalt omhändertagande av dagvatten och anlägga 350 meter dagvattenkulvert. Vidare ingår asfaltering av en yta om 63.000 kvm, vilket ska användas för omlastning och som utomhuslager. Rörhallen byggs med stålstomme och får väggar av isolerande sandwichelement. Målet är att den ska stå klar sommaren 2017.
    

– Vi jobbar för fullt med projektet som kommer att ta tio månader inklusive den inledande planeringen. Tempot innebär att vi har stort fokus på vår planering och logistik, säger Robert Davidsson, produktionschef på NCC Building i Örebro.