25 april 2024
måndag, 12 december 2016 17:50

HEBA köper 155 bostäder i Tullinge

Skrivet av 
alt
HEBA ska nu i Tullinge bygga 2 byggnader med totalt 155 lägenheter och 52 parkeringsplatser. Byggnaderna är i 5 våningsplan och omfattar totalt 5.275 kvm bostadsarea.

 

 

HEBA har tecknat avtal med Södertörn Holding AB, ett bolag inom Wästbygg Gruppen AB, avseende förvärv av ungdomsbostäder i Tullinge. Affären genomförs som en så kallad forward funding affär. HEBA förvärvar samtliga aktier i bolaget Tullinge Ungdomsbostäder AB som innehar tomträtten för fastigheten och som tecknar ett totalentreprenadavtal med Wästbygg för uppförandet av bostäderna. Den planerade byggnationen består av 2 byggnader med totalt 155 lägenheter och 52 parkeringsplatser. Byggnaderna är i 5 våningsplan och omfattar totalt 5.275 kvm bostadsarea.

 

Villkor för tillträde enligt aktieöverlåtelseavtalet är att bygglov har erhållits och att upphandling av entreprenör har ägt rum, vilket bedöms ske under första kvartalet 2017. Färdigställande av totalentreprenaden planeras ske i oktober 2018. Värdet på affären inklusive ersättning för totalentreprenaden uppgår till cirka 216 Mkr. Betalningen sker enligt lyftplan vartefter byggprojektet fortskrider. Förvärvet kommer att lånefinansieras.

 

– Förvärvet av ungdomsbostäderna i Tullinge innebär att vi utökar vår verksamhet i närheten av universitets- och sjukhusområdet i Flemingsberg. HEBA äger sedan tidigare 380 lägenheter i Huddinge. Under sommaren 2017 tillträder vi ett pågående byggprojekt med 184 nya lägenheter i Flemingsbergsdalen. Den aktuella fastigheten i Tullinge ligger på 7 minuters promenadavstånd från Tullinge pendeltågstation och 6 minuters cykelavstånd från Södertörns Högskola, säger Lennart Karlsson, vd för HEBA.