29 april 2024
tisdag, 10 januari 2017 14:07

Trophi säljer Jägersro Center för 0,5 Mdr

Skrivet av 
alt

CBRE European Shopping Centre Fund II ska vidareutveckla Jägersro Center i Malmö.


Efter endast några månaders innehav har Trophi Fastighets AB sålt handelsfastigheterna Hästdroskan 1 och 4 i Malmö till en fond förvaltad av CBRE Global Investors. Fastigheterna utgör Jägersro Center med en total uthyrbar area om 29.400 kvm. Överenskommet fastighetsvärde är drygt 0,5 Mdr kr.
    

Jägersro Center, med ett 40-tal hyresgäster där Coop Forum är den största, står inför en omdaning för att vidareutvecklas.
    

– Vi köpte Jägersro under hösten 2016 som en del i en större portfölj. Anledningen till att vi nu säljer efter bara några månaders innehav är dels att fastigheten inte passar in strategisk för Trophi, dels att vi gör en bra affär, säger Jan Björk, vd för Trophi.
    

Rådgivare till Trophi har varit CBRE Capital Markets och Falkenborn Advokatbyrå.
    

CBRE European Shopping Centre Fund II stängde i början av december i fjol med ett eget kapital om 1,2 miljarder euro. Jägersro Center är fondens sjätte förvärv. Fondens övriga köpcentrum är belägna i Belgien, Tyskland, Polen, Italien och Spanien.
    

– Jägersro Center kompletterar vår köpcentrumportfölj på ett bra sätt och vi ser fram emot att vidareutveckla fasgtigheten, säger Andreas Norberg, Head of Transactions and Managing Director, Nordics, CBRE Global Investors