30 april 2024
fredag, 13 januari 2017 11:38

Skanska i nya uppdrag i USA för 1,4 Mdr

Skrivet av 
alt

Illustration av ny motorvägsbro vid San Elijo-lagunen. Bild: San Diego Association of Governments


Skanska har tecknat nya avtal till ett sammanlagt värde om cirka 1,4 Mdr kr i sydvästra respektive nordöstra USA. Uppdragen gäller dels ett motorvägsprojekt om 22,5 km i San Diego, Kalifornien, dels ett stort transportcentrum/parkeringshus i Boston, Massachusetts.
    

Som en del av ett joint venture med Flatiron, Stacy och Witbeck, ska Skanska med två segment i den första fasen av projektet Interstate 5 North Coast Corridor i San Diego i sydvästra Kalifornien. Det totala kontraktsvärdet är USD 220M, varav Skanska USA andel värderas till 88 MUSD (cirka 750 Mkr). Beställare är California Department of Transportation.
    

North Coast Corridor är ett transport- och miljöförbättringsprogram i San Diego Countys norra kustområde. I projektet ingår en rad olika förbättringar av motorvägen Interstate 5, dess broar, angränsande järnväg samt arbeten vid laguner. Kontraktstilldelningen adresserar speciellt förbättringar av körfält avsedda för samåkning vid San Elijo och järnvägspassagen över San Elijo-lagunen. Byggnationen inleds i inledningen av 2017 och färdigställs i slutet av 2020.
    

Kontraktet för transportcentrumet i Boston är värt 75 MUSD, cirka 640 Mkr, och det ska uppföras i Seaport District på uppdrag Massachusetts Port Authority. Anläggningen omfattar 9 våningar och 60.000 kvm kommer att innehålla 1.550 parkeringsplatser. Byggnadsarbetet pågår och väntas vara färdigställt under våren 2018.