30 april 2024
tisdag, 17 januari 2017 12:32

Aberdeen köper handelsfastighet i Lund

Skrivet av 
alt

Magnus Kenning och Thomas Holm.


Aberdeen Asset Management (Aberdeen) köper handelsfastigheten Medlingen 2 i Lund av Rockspring för drygt 66 Mkr. Förvärvet sker till Aberdeens svenska fastighetsfond Aberdeen Swedish Balanced Property Fund. MAQS Advokatbyrå har varit Aberdeens juridiska rådgivare i affären.
    

Fastigheten Medlingen 2 i Lund är belägen i handelsområdet Nova Lund och är i sin helhet uthyrd till ÖoB på ett långt hyresavtal.
    

– Fastigheten passar utmärkt in i strategin att köpa fastigheter som förväntas generera stabila kassaflöden över tiden. Nova Lund är ett attraktivt handelsområde tack vare det strategiska läget i Lund med bra access såväl med bil som med buss, samt mixen av butiker i området, säger Thomas Holm, Fund Manager på Aberdeen Asset Management Sweden.
    

I slutet av förra året köpte Aberdeen tre fastigheter av NCC. Ett av dessa förvärv skedde till precis som det nu aktuella förvärvet i Lund.
    

– Detta är den andra affären vi genomför på kort tid för vår nya fond. Vi avslutade 2016 i ett högt investeringstempo och öppnar 2017 på samma sätt. Jag ser fram emot ytterligare förvärv under året, säger Magnus Kenning, transaktionschef på Aberdeen Asset Management Sweden.