4 maj 2024
måndag, 13 februari 2017 11:37

JM ska utveckla 660 bostäder i Oslo

Skrivet av 
alt

Martin Asp, vd för JM Norge.


JM förvärvar en exploateringsfastighet med möjlighet till utveckling av cirka 660 bostäder i Groruddalen i nordöstra Oslo. Köpeskillingen uppgår till 187 Mkr och säljare är Karihaugveien 22 Holding AS med förväntad överlåtelse och betalning under det tredje kvartalet 2017. Affären redovisas inom affärssegment JM Utland och är villkorad av lagakraftvunnen detaljplan för bostäder.
    

Av de 660 bostäderna planeras 400 utgöras av äganderätter och resterande senior- och hyresbostäder. Dessutom planeras en matvarubutik och en förskola på fastigheten.


Detaljplan för området inväntar handläggning hos myndigheterna med förväntat godkännande under det tredje kvartalet 2017.
    

Ett avtal har ingåtts mellan JM Norge och Grunnsteinen AS samt Utleiebolig AS om försäljning av cirka 260 bostäder till ett fast pris. JM har stora förväntningar på bostadsprojektet och hoppas att det ska öppna för ökat bostadsbyggande i Groruddalen.
    

– Vi är mycket nöjda med dessa avtal som innebär att JM ska utveckla en större bostadsmiljö i ett attraktivt tillväxtområde i Oslo. Projektet ligger helt i linje med vår vision och strategi om att skapa bra boendemiljöer i växande städer. Vi är övertygade om att avtalen som ingåtts lägger grunden för en god lönsamhet, säger Martin Asp, vd för JM Norge.