30 april 2024
måndag, 13 februari 2017 17:03

Barings anlitar Hestia i Finland

Skrivet av 
alt

Barings köpte K25 i centrala Helsingfors på uppdrag av en tysk pensionsförvaltare.

 

Barings Real Estate har lagt ut den dagliga förvaltningen av sina finska fastigheter till svenska Hestia för att fokusera sin verksamhet i Finland på kapitalförvaltning, dvs. investeringar och ledningsfunktioner i transaktioner, kapitalförvaltning och projektledning. Dessa strategiska funktioner ansvarar Hanna Rauhala, Pauli Puntala och nyligen rekryterade Lotta Lehtinen för, vilka kommer att förbli en del av Barings Real Estate Advisers finska plattform i Helsingfors.

 

Barings Real Estate Advisers, som har ett långsiktigt engagemang för Norden, har nyligen även anställt Göran Bengtsson i rollen som Managing Director and Country Head of the Nordics. Han säger:

 

– Denna outsourcing gör att vårt finska laget att fokusera på strategiska investeringar ledningsfunktioner. Detta drag är i linje med vår filosofi att ha närvaro på viktiga marknader som Finland att köpa och förvalta tillgångar på uppdrag av våra kunder. I höstas köpte vi kontorshuset K25 i Helsingfors och söker aktivt fastigheter med värdehöjande riskprofiler i Norden.

 

Charles Weeks, chef för Real Estate Europe, tillägger:
– Vi är glada att tillkännage outsourcing av vår fastighetsförvaltning med Hestiagruppen, som vi har haft ett nära samarbete med sedan mars 2012.