13 maj 2024
fredag, 24 februari 2017 15:28

Castellum och Klövern i bytesaffär

Skrivet av 
alt

Genom bytesaffären med Castellum blir Klövern bland annat ägare av Pottegården 4 i Åbro, Mölndal.


Castellum och Klövern genomför en bytesaffär som innebär att Castellum köper 14 fastigheter i Borås för 480 Mkr och säljer 9 fastigheter i Mölndal och Partille för 497 Mkr. Försäljningspriset är strax över Castellums senaste värdering. Till- respektive frånträde sker den 1 april. Colliers var rådgivande part i affären.
    

Robert Treutiger, transaktionschef på Colliers, säger:
–Det har varit väldigt utmanande och spännande att vara delaktig i denna betydande transaktion. Colliers har varit delaktiga från idé, urval samt även genomförande av denna omfattande transaktion där vi biträtt två växande börsbolag att genomföra sina respektive strategier på ett balanserat sätt.
    

Castellums nya fastigheter i Borås omfattar 81.000 kvm och utgörs i huvudsak av lokaler för kontor och lager/logistik. Bolaget ökar sitt innehav på orden med 80 procent till totalt cirka 185.000 kvm, vilket gör Castellum till den största privata ägaren av kommersiella fastigheter i Borås. Den generella vakansgraden i Borås har minskat under senare år, hyrorna ökat och kommunen har kontinuerlig inflyttning och bedöms som en tillväxtmarknad.
        

– Vi tar nu ett fastare grepp om Borås-marknaden som blivit allt mer attraktiv genom kvalitativ stadsutveckling, högskolans expansion, stadig inflyttning samt att de goda kommunikationerna till och från Göteborg stärkts ytterligare, säger Henrik Saxborn, vd för Castellum.
    

Försäljningen i Partille och Mölndal omfattar totalt 38.000 kvm kontor och innebär att Castellum helt lämnar Partille och att innehavet i Mölndal omallokeras genom avyttring av kontor och satsningar på nya projekt med goda tillväxtförutsättningar i Åbroområdet.