29 april 2024
tisdag, 28 februari 2017 16:47

Valad heter nu Cromwell

Skrivet av 
alt
Tomas Beck, chef för Nordic, Cromwell Property Group.

 

Den australiska investeringsfonden Cromwell Property Group har nu integrerat Valad Europa fullt ut. Cromwell köpte aktierna i Valad i februari år 2015 för 145 MEUR. Säljare var Blackstone Real Estate Partners VI och Valad Europas ledande befattningshavare. Cromwell hoppas kunna locka fler investerare med det nya namnet Cromwell istället för Valad, genom ett bredare utbud av fastighetsstrategier.


Cromwell koncentrerar sig nu på att attrahera investerare med ett nytt gemensamt namn via ett bredare spektrum av fastighetsinvesteringsstrategier i alla segment från Core till Core plus och Value added (Opportunistic), säger Cromwell i ett pressmeddelande.


– Vår större storlek, vår geografiska spridning och vår tillgång till kapital, tillsammans med vårt rykte, ska skapa värde och leverera en stark riskjusterad avkastning i våra europeiska förvaltningsfastigheter. Detta bygger på att Cromwell har erfarenhet och förmåga att ingå partnerskap med institutionella investerare över hela världen, säger David Kirkby, CEO för Cromwell Property Group Europe.


Cromwells europeiska kapitalförvaltning omfattar cirka 270 fastigheter med 2.900 hyresgäster. Cromwell får i Europa en fastighetsförvaltning med cirka 180 anställda i 13 länder.


– Det är en spännande tid för koncernens nordiska verksamhet. Nu när avkastningar i allmänhet är mindre på de flesta delmarknader. Skillnaden mellan den primära och sekundära avkastningen har gett oss möjlighet att utnyttja strategier med investeringar i kategorin Core, vilket är en förmån för våra investerare, säger Tomas Beck, chef för Nordic, Cromwell Property Group.