28 april 2024
onsdag, 01 mars 2017 11:04

Niam köper av Skanska i Helsingfors

Skrivet av 
alt
Niam tar över Skanskas nybyggda Aviabulevardi I senast i april. Fastigheten är fullt uthyrd och har utformats för att uppfylla kraven i den senaste versionen av miljöcertifikatet LEED.

 

Niam har tecknat avtal med Skanska Commercial Development Nordic om att köpa den nyproducerade kontorsfastigheten Aviabulevardi I i Helsingfors. Det totala kontraktsvärdet är 36 MEUR, varav Skanskas andel av affären exkluderar mark och är värd 31 MEUR, cirka 290 Mkr.
    

Fastigheten innehåller 9.000 kvm uthyrbar yta och ligger i hjärtat av det nyutvecklade området Aviapolis, i Vanda, som gränsar till Helsingfors flygplats. Den är fullt uthyrd till en diversifierad mix av hyresgäster och har även ett utmärkt läge precis intill den nya tågstationen Aviapolis.
    

– Vi tror starkt på det nyutvecklade området Aviapolis. Kombinationen av moderna lokaler, närhet till flygplatsen samt den nyöppnade tågstationen utgör ett attraktivt erbjudande till hyresgäster. Vi anser att kontorsmarknaden i Helsingfors utgör en attraktiv marknad för investeringar som kommer att fortsätta att stärkas framöver, säger Johan Bergman, vd för Niam.