28 april 2024
onsdag, 08 mars 2017 19:22

Newsec: Fortsatt stark fastighetsmarknad

Skrivet av 
alt
Max Barclay, vd Newsec rådgivning Sverige.

 

En politiskt turbulent omvärld till trots så står sig de europeiska och amerikanska ekonomierna stabilt och Newsec förväntar sig i sin senaste utgåva av Nordic Property Outlook en starkare tillväxt under 2017.

 

– Fastighetsmarknaden har varit på uppgång i nästan ett decennium och vi början ana slutet på den här cykeln. Trots det så är intresset från såväl nationella som internationella investerare stort och vi tror att det kommer att vara externa, snarare än branschinterna, faktorer som framkallar ett trendbrott, säger Max Barclay, vd Newsec rådgivning Sverige.

 

I rapporten analyserar särskilt Stockholms kontorsmarknad där hyresnivåerna har slagit nya rekord. I Stockholm CBD ser vi nu exempel på hyresnivåer upp emot 8.000 kr per kvm och år.

 

– Vi har en historiskt låg andel nyproducerad kontorsyta och ett högt tryck på att omvandla befintliga lokaler till boende. I kombination med en fortsatt växande ekonomi pressar det hyrorna uppåt och tvingar företag att tänka nytt för att hitta flexibla lösningar och nya geografiska områden, säger Max Barclay.