29 april 2024
torsdag, 09 mars 2017 11:45

Castellum satsar 220 Mkr i Göteborgs hamn

Skrivet av 
alt
Castellum investerar i Port of Gothenburg Logistics Park.


Castellum har startat en nybyggnation av en logistikbyggnad i hamnområdet i Göteborg – den första delen i en satsning som möjliggör etablering av storskalig logistik och stödjer expansionen av Göteborgs hamn. Investeringen beräknas uppgå till 220 Mkr, inklusive markförvärv.
    

Den nya byggnaden om drygt 26.000 kvm blir den första delen i Hisingen Logistikpark med beräknat färdigställande under första kvartalet 2018. Anläggningen byggs flexibelt och kan delas upp i två eller tre enheter med modern standard för helautomatiserade lager med höga takhöjder, god bärighet och vädertätade dockningsstationer. Den kommer också att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad med ambitionen att nå nivå silver.
    

– Vi stärker nu kvaliteten i portföljen med en flexibel och högkvalitativ logistikanläggning i ett excellent läge, säger Henrik Saxborn, vd i Castellum som är Sveriges största ägare av lager- och logistikfastigheter.
    

Totalt har Castellum tilldelats 127.000 kvm mark i logistikparken, varav totalt cirka 60.000 kvm planeras att bebyggas.
    

Castellum har, efter avdrag för utestående företagscertifikat, outnyttjade krediter om cirka 10 Mdr kr, vilka kommer att utnyttjas till investeringen.