27 april 2024
fredag, 10 mars 2017 12:11

Atrium Ljungberg ökar vid Slussen

Skrivet av 
alt
Fastigheten Tranbodarne 13 uppfördes 1913 på uppdrag av Järnvägs AB Stockholms Station-Saltsjön. Den ritades i jugendstil av arkitekten Axel Johan Anderberg, känd för att bland annat ha ritat Kungliga Operan, Oscarsteatern och Naturhistoriska Riksmuseet i Stockholm.


Atrium Ljungberg har tecknat avtal om att köpa fastigheten Tranbodarne 13 på Södermalm i Stockholm. Förvärvet sker genom en bolagsaffär till ett underliggande fastighetsvärde om 252 Mkr. Säljare är Vasaparken och tillträde sker den 30 mars 2017.
    

Tranbodarne 13, även kallad Sjömansinstitutet, omfattar cirka 3.300 kvm uthyrbar yta och ligger vid Katarinavägen och Stadsgården. Fastigheten ligger intill Tranbodarne 12, det så kallade Glashuset, som Atrium Ljungberg äger sedan tidigare. Bolaget har även en markanvisning på Stadsgårdsleden framför Glashuset.
    

– Genom förvärvet stärker vi vår position på en viktig delmarknad i Stockholm. På sikt, när vår markanvisning framför Glashuset ska realiseras, ser vi den här fastigheten som en pusselbit för vår helhetsplanering av området, säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg.
    

Sjömansinstitutet är fullt uthyrd med ett hyresvärde om 12 Mkr. De största hyresgästerna är Nordisk Film, Kontigo, Stockholms Internationella Handelsskola och Triggerfish.