28 april 2024
fredag, 10 mars 2017 19:16

Locum klar med ny sjukhusbyggnad i Södertälje

Skrivet av 
alt
Locum har invigt en ny behandlingsbyggnad  i Södertälje. Återstår gör arbetet med att installera utrustning och inredning för en öppning i maj.

 

Södertälje sjukhus invigde en ny behandlingsbyggnad i torsdags i närvaro av H.K.H Prinsessan Sofia, förtroendevalda och vårdpersonal och med många av dem som deltagit i byggnationen, som omfattar 22.000 kvm och en kontraktsumma om 780 Mkr. Locum, som ägs av Stockholms läns landsting, har varit byggherre, medan Skanska har varit samverkansentreprenör. För utformningen svarar BSK arkitekter och Arkitema/ELN.

 

– Jag är riktigt nöjd med att vi genom detta projekt har levererat god kvalitet till rätt kostnad och faktum är att vi är klara före den tidplan som vi har jobbat mot. Ett skolboksexempel på hur man driver projekt. Detta är det första i raden av många investeringar som nu görs i länets vårdfastigheter, där Locum driver genomförandet, förklarar Patrik Emanuelsson, vd på Locum.

 

Ny- och ombyggnationerna ingår i den omfattande utvecklingen av Stockholms läns hälso- och sjukvård. Södertälje sjukhus får 120 nya enkelrum, operationsavdelning med sterilteknisk enhet i anslutning, avdelning för röntgen, ny förlossningsavdelning integrerad med BB, samt intensivvård med ökad kapacitet.

 

– Redan från start har vi haft ett konstruktivt samarbete i projektet där personal och alla intressenter har varit involverade i att skapa en högkvalitativ vårdmiljö. Arkitekturen ger dagsljus, grönska, utblickar och orienterbarhet, vilket har stor betydelse för patienterna. Enkelrum är bekvämt och säkert samtidigt som det minskar smittorisken, säger Peter Westin, ansvarig arkitekt på BSK Arkitekter.

 

Första inflyttningen i den nya behandlingsbyggnaden vid Södertälje sjukhus sker under våren. Under 2018 totalrenoveras de befintliga vårdavdelningarna för att kunna tas i bruk under slutet av året.