18 maj 2024
fredag, 24 mars 2017 16:47

Catena köper för 89 Mkr i Malmö

Skrivet av 
alt
Fastigheten Morup 5 i Östra Hamnen, Malmö.


Catena har tecknat avtal om att köpa fastigheten Morup 5 i Östra Hamnen, Malmö. Affären sker som ett bolagsförvärv till ett underliggande fastighetsvärde om drygt 89 Mkr. Säljare är Bring Cargo Inrikes AB som även blir den största hyresgästen i fastigheten tillsammans med Kurt Nagel och Lehnkering. Fastigheten med sitt centrala läge i Malmö är ett bra exempel på citylogistik, det vill säga lager och distribution i nära anslutning till en storstadsregion.
    

I förvärvet ingår totalt cirka 25.000 kvm utyrbar yta – logistikytor samt en mindre del kontor och övriga ytor. Vakansen är drygt 4.000 kvm. Byggnaden är uppförd 1962 och är flexibel och väl anpassad för sitt ändamål. Den årliga hyresintäkten är drygt 15 Mkr. I samband med köpet tecknar Bring nytt 4-årigt hyresavtal, vilket gör att den genomsnittliga avtalstiden för fastigheten blir cirka tre år. Köpeskillingen för aktierna uppgår till drygt 22 Mkr och förvärvet finansieras initialt via egen kassa.
  

– Det är glädjande att vi kan stärka vår närvaro i Malmö – en av Europas mest expansiva regioner. Fastigheter inom närdistribution och citylogistik är prioriterat för Catena och att dessutom få en distributör, som löser vardagslogistiken för både stora och små verksamheter i hela Norden, som ny hyresgäst i Malmöregionen är ett stort plus, säger Gustaf Hermelin, vd för Catena.