13 maj 2024
tisdag, 28 mars 2017 14:11

Castellum förtätar Kopparlunden i Västerås

Skrivet av 
alt
Koppartorget TRE karaktäriseras av variation vad gäller fasadmaterial, fönstersättning och byggnadshöjder.


I industriområdet Kopparlunden i Västerås bygger Castellum ett nytt kontorshus om 3.500 kvm. Projektet – Koppartorget TRE – är en fortsättning på förtätningen av området och blir den centrala byggnaden i kvarteret som fått namnet Koppartorget.
    

Koppartorget TRE är till utseendet som en ministad i en byggnad med sina olika uttryck i form av olika fasadmaterial, varierande fönstersättning och olika byggnadshöjder. På taket på plan fyra finns ett utekontor på cirka 200 kvm, utformat enligt Castellums eget koncept ”WorkOUT”. Utekontoret är till för alla hyresgäster i huset och erbjuder miljöer för olika typer av sittningar inklusive ett inglasat uterum som kan användas vid alla väder och årstider.
    

Varje våningsplan kan inrymma upp till tre olika hyresgäster. I entréplanet finns möjlighet till handel, kafé eller restaurang. Byggnaden ska certifieras enligt Miljöbyggnad Guld och på taket installeras solpaneler som försörjer huset med energi till fastighetens elförbrukning.
    

– I och med färdigställandet av Koppartorget TRE i denna vackra stadsdel kommer utemiljön inom kvarteret att få ett rejält lyft med en park, träd, pergola, scen och ytor för olika aktiviteter, event och kanske en uteservering, säger Karl Ternemo, affärsområdeschef i Castellum i Västerås.