26 april 2024
måndag, 03 april 2017 13:54

Akademiska Hus bygger 400 bostäder på KI

Skrivet av 
alt
Akademiska Hus bostadshus på Campus Solna har formen av ett A för att klara bullernivåerna. Merparten av lägenheterna blir ettor på 23 kvm, men även tvåor och fyror byggs. Bild: Scheiwiller Svensson Arkitektkontor AB


Akademiska Hus satsar drygt 430 Mkr för att bygga 322 lägenheter med plats för över 400 internationella forskare och studenter på Campus Solna, Karolinska Institutet. Byggnaderna kommer att vara placerade på campus i direkt närhet till den framväxande Hagastaden. Projektstart sker till sommaren och färdigställande ska ske i etapper under 2019/2020. Utformningen av bostäderna har tagits fram i ett samarbete med KI som kommer att blockhyra alla bostäderna.
     

– Vi vet att efterfrågan på student- och forskarbostäder i regionen är stor, därför arbetar vi engagerat med att skapa fler bostäder på campus. Det är viktigt för oss, och för Sverige som kunskapsnation. Bostäder skapar ett tryggare och öppnare campus eftersom det medför en högre aktivitet dygnet runt, något vi strävar efter, säger Susanne Malmgren, chef för studentbostäder på Akademiska Hus.
     

KI hyr i dagsläget cirka 400 bostäder runt om i Stockholmsregionen. Dessa bostäder administreras av KI Housing, ett helägt dotterbolag till Karolinska Institutet Holding AB, med uppdrag att tillhandahålla bostäder till internationella gästforskare och utbytesstudenter för KIs räkning. För KI är fler och bättre bostäder en viktig faktor om man vill fortsätta att vara ett attraktivt lärosäte för forskare runt om i världen.
     

– Att kunna erbjuda bra och funktionella bostäder på Campus är en mycket viktig faktor för att attrahera de bästa studenterna och forskarna och för att bibehålla KI:s konkurrenskraft på den globala marknaden, säger Anders Flodin, vd på KI Housing.