19 maj 2024
onsdag, 12 april 2017 11:13

Oscar köper i Värtan för 700 Mkr av AFA

Skrivet av 
alt
Oscar Properties ska riva befintlig byggnad, uppförd 1979, och utveckla bostäder och kontor på fastigheten Lybeck 2.


Oscar Properties Holding etablerar sig i Södra Värtan, Stockholm, genom förvärv av AFA Fastigheters Lybeck 2, Lybeck 3 och Ladugårdsgärdet 1:51. Köpeskillingen uppgår till 700 Mkr och avsikten är att ägarbytet ska ske den första september. Förvärvet ska finansieras med egna medel och banklån.
    

– Vi tycker att det är väldigt roligt att Oscar Properties tar över utvecklingen av fastigheterna och ser med spänning fram emot att följa utvecklingen i Södra Värtan, säger Anna Berfenstam, transaktionschef AFA Fastigheter.
    

I ett samtal med Fastighetsaktien säger Oscar Engelbert, vd Oscar Properties, att förvaltningsfastigheten Lybeck 2 på sikt kommer att rivas och ge plats för i storleksordningen 200 bostäder och cirka 9.000 kvm kontorsyta. Fastigheten omfattar i dag knappt 30.000 kvm och är fullt uthyrd, vilket innebär en god avkastning fram tills projektstart.
    

För Oscars del ligger förvärvet i linje med bolagets expansionsstrategi att växa både inom bostäder och kommersiella fastigheter. Hittills har bolaget utvecklat bostäder enligt eget unikt koncept. Nu planerar bolaget göra detsamma även för kontor.
    

– Som vi meddelade i februari ser vi en betydande potential att fortsätta utveckla kommersiella fastigheter i Storstockholm. Marknaden för kommersiella fastigheter med fokus på designade, kreativa och yteffektiva kontor växer och vi ser en stark efterfrågan för en Oscar Properties-produkt för kontor. Fastigheterna i Södra Värtan uppfyller våra kriterier för fortsatt lönsam tillväxt både inom moderna bostäder och kontor och genom detta förvärv fortsätter vi vår lagda tillväxtstrategi, säger Oscar Engelbert.