19 maj 2024
onsdag, 12 april 2017 17:20

Riksbyggen och HSB vann i Göteborg

Skrivet av 
alt
Riksbyggen/Swecos förslag Slå Rot vann markanvisningstävlingen på Gibraltargatan i Göteborg. Visualisering: Kristian Schling

 

Riksbyggen har tillsammans med Sweco, HSB och CaseStudio vunnit en markanvisningstävling. Det betyder att de får uppdraget att bygga hyres- och bostadsrätter i trä i Gibraltarområdet vid Johaneberg/Chalmers i Göteborg. På två tomter ska totalt 134 bostäder byggas. Slutligt beslut om detta tas i fastighetsnämnden den 24 april.

 

– Det har varit ett stort intresse för tävlingen och det har varit hård konkurrens om uppdraget. Det ska bli riktigt spännande att se hur dessa två förslag bidrar till områdets utveckling samt inspirerar branschen till fler innovativa trähus i Göteborg, säger Martin Öbo, fastighetsdirektör för Göteborgs Stad.

 

Det var den 8 november som fastighetsnämnden bjöd in till tävlingen. Totalt kom det in 33 bidrag, 18 för tomten som avser bostadsrätter och 15 för tomten som avser hyresrätter.

 

Riksbyggen/Sweco Architects vinnande bidrag heter Slå Rot, ett bidrag som innehåller totalt 45 lägenheter inklusive radhus.         


Bidraget Osmos från HSB/CaseStudio består av 89 lägenheter mellan 1 rum och kök på 32 kvm och 4 rum och kök på 95-110 kvm.