25 april 2024
torsdag, 27 april 2017 10:45

Heimstaden miljardköper av Skanska i Köpenhamn

Skrivet av 
alt
Ø Huset i Ørestad, gatuvy.


Heimstaden har, genom sitt danska dotterbolag Heimstaden Danmark A/S, avtalat att köpa projektfastigheten Ö-huset i Köpenhamn av Skanska A/S. Projektet ligger i stadsdelen Örestad och omfattar 300 enheter samt en livsmedelsbutik. Total yta uppgår till 27.400 kvm och transaktionsvärdet uppgår till cirka 880 MDKR (1,14 Mdr kr).
    

Transaktionen sker genom förvärv av bolag och ska finansieras med egen kassa samt realkreditfinansiering. Heimstaden tillträder aktierna i april 2018 och fastigheten kommer att färdigställas etappvis med avlämning av sista delen under hösten 2018.
    

– Vi är glada över att kunna vara med och aktivt påverka utvecklingen i den danska huvudstaden och fortsätta växa genom förvärv av befintliga fastigheter samt bra projekt, säger Magnus Nordholm, vice vd i Heimstaden.
    

– Huset är utvecklat med fokus på den moderna familjens behov och vi är därför mycket nöjda med att sälja projektet till Heimstaden, vilket som långsiktig investerare och ett av Nordens största bostadsbolag, säkrar familjevänliga hyresbostäder till den växande befolkning i Köpenhamn, säger Peter Nymann-Jørgensen, vd Skanska A/S.