25 april 2024
torsdag, 27 april 2017 18:52

Scius säljer Aronsborg i Bålsta till Stordalen

Skrivet av 
alt
Aronsborgs Konferenshotell i Bålsta omfattar 15.000 kvm.

 

 

Strawberry Properties AB, kontrollerat av Petter Stordalen, har köpt fastigheten Håbo Bista 1:527 med Aronsborgs Konferenshotell, för vilken Scius har varit asset manager åt Starwood Capital Group. Köpeskillingen är inte officiell.

 

Fastigheten, vilken är belägen i Bålsta fem mil nordväst om Stockholm och fem mil söder om Uppsala, omfattar totalt 15.000 kvm uthyrbar area och är fullt uthyrd till Aronsborg Konferenshotell. Detta hotell ingår i Nordic Hotels & Resorts – ett bolag inom Stordalens Nordic Choice Hotels som äger och driver hotell under egna, självständiga, varumärken. Övriga hotell i Nordic Hotels & Resorts är bland andra Selma Spa i Sunne, Yasuragi Hasseludden i Stockholm, Skt Petri i Köpenhamn och The Thief i Oslo.  

 

Fastigheten Håbo Bista 1:527 ingick i Starwood Capital Groups storförvärv av SveaReal Fastigheter i Sverige och DNB NOR Eiendomsinvest I ASA i Norge, vilken var den största affären i Norden under 2015.

 

– Vi är glada att ha genomfört denna transaktion med Strawberry Properties som är en naturlig långsiktig ägare av fastigheten, säger Mikael Freudmann, vd på Scius Partners.
 

AG Advokat och Pangea Property Partners agerade som rådgivare åt säljaren i transaktionen.