27 april 2024
torsdag, 27 april 2017 19:11

Skandia utvecklar i Västra Hamnen

Skrivet av 
alt
Glashuset på Varvsgatan 19 i Västra Hamnen, Malmö.

 

I dagarna invigs stadsdelsplattormen ”Västra Hamnen – Have it all”, som ska vidareutveckla Västra Hamnen. Samtidigt befäster stadsdelen sin position som ett av Malmös mest attraktiva områden för företagande då bland andra NIRAS, Amesto och Eniro har nytecknade hyresavtal med Skandia Fastigheter i Glashuset i Masthusen.

 

Västra Hamnen har kommit cirka halvvägs i sin utbyggnad. Utvecklingen har varit framgångsrik i att skapa en blandad bebyggelse, publika mötesplatser och innovativa företagsmiljöer i ett city- och havsnära läge. Nätverket ”Västra Hamnen – Have it all” grundas i syfte att gå in i Västra Hamnens nästa utvecklingsfas med ny energi och idéer.

 

– Tillsammans med Malmö Stad och våra kollegor i branschen lanserar vi nu gruppen som tar ett gemensamt grepp kring den fortsatta utvecklingen av stadsdelen. I stora stadsutvecklingsprojekt är det viktigt att alla aktörer samarbetar och tillsammans ser helheten och har en likriktad framtidsbild, säger Andreas Ivarsson, marknadsområdeschef på Skandia Fastigheter

 

NIRAS har sedan tidigare sitt Malmökontor i Glashuset, bredvid Masttorget i Masthusen. Bolaget har stora expansionsplaner och har därför valt att fördubbla sin kontorsyta och avtalat om att långsiktigt stanna kvar som hyresgäst hos Skandia Fastigheter. Även Amesto Solution, ett IT-bolag som levererar programvara för effektivisering i små och stora bolag, har nu valt att fortsätta sin verksamhet hos Skandia som husgrannar till NIRAS. Eniro är en ytterligare hyresgäst som tecknat ett nytt avtal i just Glashuset.

 

– Med våra hyresgäster som kvitton ser vi att Västra Hamnen även fortsatt har en hög attraktionskraft bland kommersiella företag med framgångsrika verksamheter, avslutar Andreas Ivarsson.