25 april 2024
onsdag, 03 maj 2017 11:31

Kungsleden kontrakterar H&M i Växjö

Skrivet av 
alt
Moderniseringen av affärshuset Tegnér i Växjö pågår till våren 2018.


Kungsleden har tecknat ett nytt hyresavtal med H&M om 3.000 kvm i fastigheten Tegnér 15 på Storgatan i centrala i Växjö. Det blir också startskottet för ombyggnaden och moderniseringen av affärshuset Tegnér. Detta innebär att dagens ineffektiva galleriastråk byggs bort och butikerna och restaurangerna i byggnadens bottenvåning istället får egna entréer och uteserveringar mot Storgatan eller mot en ny innergata.
    

– Vi på Kungsleden hälsar H&M hjärtligt välkomna och ser fram emot att fortsätta utveckla affärshuset Tegnér tillsammans med våra nya och gamla hyresgäster, säger Frida Stannow Lind, fastighetsutvecklingschef på Kungsleden.
    

Kungsledens vision är att denna del av Storgatan ska bli en levande gågata där affärshuset Tegnér kommer att bidra till att skapa en pulserande stadskärna med flera trevliga mötesplatser.
    

Utöver avtalet med H&M har nya avtal tecknats med ett flertal befintliga hyresgäster, som till exempel Pressbyrån, Synsam, Interflora, Apoteket Hjärtat, Cultics och Kjell & co, som alla får nya lokaler och lägen i fastigheten. Ytterligare omförhandlingar och nyuthyrningar pågår och i dagsläget finns det bara två lediga lokaler kvar.


H&M beräknas öppna för kunder i slutet av november 2017 och projektet i sin helhet beräknas vara helt klart under våren 2018.