4 maj 2024
onsdag, 03 maj 2017 17:34

Nordika köper 27.000 kvm i Helsingfors

Skrivet av 
alt
I Nordikas senaste förvärv ingår Stockmanns huvudkontor.


Nordika har förvärvat tre kontorsfastigheter i Helsingfors från Varma Mutual och Tristan Capital. Fastigheterna ingick i en större portfölj som Tristan Capital förvärvade från Varma Mutual i slutet av december ifjol. Den tyska banken Helaba finansierade förvärvet. White & Case agerade legal rådgivare år Nordika.
    

Portföljen omfattar 27.000 kvm uppdelat på två samhällsfastigheter och därutöver Stockmanns huvudkontor. Cirka 50 procent av hyresintäkterna kommer från kommunala hyresgäster och resterande delen från Stockmann. Genomsnittlig hyreslängd uppgår till 9 år.
    

– Det är en stabil portfölj som Nordika har förvärvat med långa hyresavtal och solida hyresgäster. Fastigheterna har attraktiva mikrolägen och håller god teknisk standard. De förvärvas i ett läge när Finlands makroekonomi förbättrats markant och optimismen ökar i den lokala transaktionsmarknaden. Vi ser även att portföljen utgör ett mycket bra komplement till våra tidigare investeringar i Finland, säger Jonas Grandér, vd för Nordika.