21 maj 2024
torsdag, 04 maj 2017 10:23

Atrium Ljungberg bygger bostäder i Gränbystaden

Skrivet av 
alt
Under de närmaste åren planerar Atrium Ljungberg att bygga totalt cirka 440 bostäder i Gränbystaden, Uppsala.


Nu tar Atrium Ljungberg ytterligare ett steg i att skapa en levande stadsmiljö genom att släppa de första 57 hyresrätterna i Gränbystaden till den nya kommunala bostadskön.
    

– Uppsala växer stadigt och det finns en stor efterfrågan på den typ av lägenheter vi nu släpper till bostadskön. Det känns extra bra att det är hyresrätter, man ska inte underskatta vikten av olika bostadsformer för ett levande område, säger Natalie Aranda, affärsutvecklare Atrium Ljungberg.
    

De lägenheter som släpps i den första omgången omfattar 13 ettor, 39 tvåor och 5 treor som står färdiga för inflyttning i höst. Ytterligare drygt 130 hyreslägenheter kommer att byggas under 2017 och 2018. På sikt beräknas även 250 bostadsrätter att byggas med planerad säljstart 2018.
    

– Det pratas ofta om bostadsbristen kopplat till studenter och terminsstart, men bostadsbristen i Uppsala är mycket större än så. Därför är vi mycket glada över Atrium Ljungbergs bostadssatsning i Gränbystaden och att de väljer att bygga hyresrätter. En mångfald i bostadsbyggandet är eftersträvansvärt, säger Erik Pelling (S), kommunalråd och ordförande i plan- och byggnadsnämnden i Uppsala.