22 maj 2024
måndag, 08 maj 2017 12:36

NIRAS rådgivare när myndighet flyttar till Kalmar

Skrivet av 
alt
Anders Henningsson, uppdragsansvarig och seniorkonsult på NIRAS Corporate Real Estate Services (CRES).


NIRAS har vunnit eHälsomyndighetens upphandling av tjänster avseende lokalisering och arbetsplatsutformning. NIRAS kommer initialt att bistå vid myndighetens nya etablering i Kalmar, där cirka 100 personer kommer få sin nya arbetsplats.
    

– Vi är stolta över förtroendet att få vara leverantör åt eHälsomyndigheten i samband med deras omlokalisering till Kalmar. Att vinna ramavtalsupphandlingen är också ett erkännande av vår specialistkompetens och mångåriga erfarenhet av lokalförsörjningsfrågor. Jag ser det som en positiv utveckling för myndigheter att flytta ut från storstadsregionerna och särskilt roligt att det blir just Kalmar där jag själv har vuxit upp, säger Anders Henningsson, uppdragsansvarig och seniorkonsult på NIRAS Corporate Real Estate Services (CRES).
    

Det var i juni ifjol som regeringen beslutade att delar av eHälsomyndigheten ska omlokaliseras från Stockholm till Kalmar. Omlokaliseringen berör huvuddelen av verksamheten vilka ansvarar för register och it-funktioner som öppenvårdsapotek och vårdgivare behöver ha tillgång till för patientsäker och kostnadseffektiv läkemedelshantering.
    

– Vi är självklart mycket glada över att få möjlighet att arbeta tillsammans med eHälsomyndigheten vilket ytterligare bekräftar vår position som marknadsledande avseende lokalförsörjningstjänster för statliga myndigheter. Uppdraget ligger i linje med NIRAS ambition att verka för långsiktig hållbar samhällsutveckling och samhällsnytta, säger Ingela Johansson, affärsområdeschef NIRAS Corporate Real Estate Services (CRES).