21 maj 2024
tisdag, 09 maj 2017 12:32

Svenska Vårdfastigheter och KIAB köper i Partille

Skrivet av 
alt

Mitt i expansiva Partille Port planerar Svenska Vårdfastigheter och KIAB att uppföra en fastighet där det första våningsplan blir handel och resterande våningar bildar ett toppmodernt vårdboende om 54 lägenheter, med en stor, grön innergård. Vårdgivare blir  Attendo.


Svenska Vårdfastigheter, grundat 2009 av Ulf Adelsohn och Dan T. Sehlberg, köper tillsammans med familjeägda KIAB Fastigheter en obebyggd fastighet i Partille Port av KF Fastigheter. Markområdet är på cirka 3.700 kvm och det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 40 Mkr. På fastigheten ska köparna uppföra en byggnad för handel och vårdboende.
    

– Vi ser fram emot att bidra med ett toppmodernt äldreboende i Partille Port, säger Dan T. Sehlberg, vd för Svenska Vårdfastigheter.
    

Partille Port kommer i framtiden att vara ett levande område med olika typer av bebyggelse. Här kommer det att uppföras cirka 800 bostäder, en sportarena, en Coopbutik och över 30.000 kvm handelsyta.
 

– Vi är mycket nöjda över att sälja markområdet till Svenska Vårdfastigheter och KIAB Fastigheter, som kommer att uppföra handel och vårdfastigheter, vilket blir ett värdefullt inslag i området. Försäljningen är en del i vår strategi att skapa värde för våra ägare genom att sälja vissa innehav, säger Helena Liljedahl, vd för KF Fastigheter.
    

Under 2015 sålde KF Fastigheter merparten av sitt fastighetsinnehav i Partille Port till Peab, som sedan tidigare ägde 50 procent av området. Under året såldes även en obebyggd fastighet till Buffin Real Estate. I och med den nu aktuella affären säljer KF Fastigheter sitt resterande innehav i området.