1 maj 2024
onsdag, 10 maj 2017 11:35

Sweco utformar specialistsjukhus i Göteborg

Skrivet av 
alt
Pernilla Nordén, arkitekt och kontorschef på Sweco.

 

Sweco Architects blivit utvalda att utforma ett av de två specialist-sjukhus som planeras stå färdiga i Göteborg 2022. Sjukhuset, som är en del i regionens satsning på specialiserad närsjukvård, kommer vara beläget i Högsbo sjukhusområde och omfatta cirka 18.000 kvm, innefattande flertalet medicinska specialiteter inklusive sex dagkirurgiska operationssalar.

 

Sweco Architects har väl sammansatta gäng med lång erfarenhet inom både närsjukhus och processledning, som redan satt igång arbetet med projekten. På meritlistan står bland annat Angereds Närsjukhus, Kungälvs sjukhus och Alingsås Lasarett. Att samtliga genomförda projekt är resultat av vunna tävlingar visar på att Swecos arkitekter behärskar både god gestaltningsförmåga såväl som sjukhusplanering.

 

– Visionen är att de nya specialistsjukhusen tillsammans med Angereds närsjukhus ska utgöra basen för ett funktionellt sammanhållet närsjukvårdssystem. Sjukhuset i Högsbo ska kännetecknas av ledord som innovation och nytänkande. Det finns även en uttalad ambition att utforska gränserna för hur modern sjukvård kan bedrivas, säger Pernilla Nordén, arkitekt och kontorschef på Sweco.