16 april 2024
tisdag, 16 maj 2017 17:41

Byggstart för Ebbepark i Linköping

Skrivet av 
alt
I första etappen av Ebbepark skapas kontor, ytor för möten och samverkan, kaféer, ett expohus och en träningsanläggning. Illustration: Arrow Arkitekter

Efter en lång process med detaljplan för området Ebbepark, beläget mellan city, universitetet och Science Park Mjärdevi, i Linköping är det nu klart för byggstart. De kommunägda bolagen Sankt Kors och Stångåstaden kan nu börja utveckla området enligt plan med en fördubbling av verksamhetslokaler till 60.000 kvm samt cirka 600 nya lägenheter. I dag är området en företagspark med cirka 60 verksamma företag, föreningar och aktörer inom samhällsservice. Sankt Kors räknar med första byggstart den 1 augusti, medan Stångåstaden börjar bygga kring årsskiftet.

 

– Ebbepark är vårt största projekt och ett unikt tillfälle att skapa fler bostäder i ett attraktivt läge. Vi bygger bostäderna i flera etapper och de kommer att erbjuda allt från små till stora lägenheter. Ebbepark ska också vara ett område där vi provar nya saker och vi har flera spännande koncept som vi ser fram emot att förverkliga, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden.