4 maj 2024
tisdag, 23 maj 2017 16:29

Riksbyggen planerar för 200 bostäder i Kalmar

Skrivet av 
alt
Fastigheten Tranan 4 i Kalmar kommer att bebyggas med cirka 200 lägenheter.

 

Riksbyggen har förvärvat fastigheten Tranan 4 i Kalmar, där Liljas Personbilar ligger för närvarande. Planen är att bygga cirka 200 bostäder på fastigheten som har ett mycket bra läge centralt i Kalmar med närhet både till handel och goda kommunikationer.

 

– Strax före jul blev det klart att Riksbyggen kommer att bygga 125 bostäder, både hyres- och bostadsrätter, vid Fredriksskans i Kalmar. Genom förvärvet av Tranan 4 kan Riksbyggen ta ytterligare ett steg för att skapa fler attraktiva och mer hållbara bostäder i Kalmar, säger Michael Lindebring, marknadsområdeschef för Riksbyggens affärsområde Bostad i Kalmar.

 

Fastigheten har närhet både till Lindöfjärden och stora grönområden och gränsar i nordöst till ett av Kalmars populäraste villaområden. Säljare är Ingemar Andersson som bedriver verksamhet med Liljas Personbilar på fastigheten.

 

– Det behöv fler bostäder i Kalmar och jag är därför mycket nöjd med affären med Riksbyggen. Samtidigt som Kalmar får fler bostäder kan jag nu flytta vårt servicecenter till den gamla Volvofabriken på Hansa City-området där vår försäljningsanläggning redan finns, säger Ingemar Andersson, ägare till Liljas Personbilar.

 

Riksbyggen räknar med byggstart under 2019 och en första inflyttning under 2020. I närheten har Riksbyggen nyligen färdigställt tre bostadsrättsföreningar med totalt 126 lägenheter.