18 maj 2024
tisdag, 30 maj 2017 15:41

112 nya bostäder vid Hulta torg i Borås

Skrivet av 
alt
AB Bostäder i Borås planerar att uppföra två höghus som är sammanbyggda och delar på trapphus och hissar. De nya lägenheterna beräknas vara inflyttningsklara under 2019/2020 och entreprenaden för bostäderna kommer att upphandlas under hösten.


Nu har AB Bostäder i Borås fått bygglov för Hulta torg. Det innebär att en ny ICA-butik kommer att byggas på en av torgets befintliga parkeringar. Butiken beräknas öppna under våren 2018. Därefter startas nyproduktionen av 112 nya bostäder i två hus om vardera 17 våningar.
    

Planerna för Hulta torg offentliggjordes i november 2015. Sedan dess har planeringen för utformningen varit i full gång. Under årets Hej Hulta-dag var det många hultabor som såg framtidsplanerna på bild för första gången och de var positiva till den förändring som nu görs av torget och till de bostäder som kommer att byggas där.
    

− Från bostadsbolagets sida är vi mycket positiva till den förändring som vi nu påbörjar på Hulta. Vi har haft dialog med boende och företagen runt torget de senaste åren och vet att många ser framemot en öppnare och tryggare torgmiljö att vistas i, säger Bengt Engberg, vd på AB Bostäder i Borås.