5 maj 2024
torsdag, 01 juni 2017 16:25

NREP avtalar med Zalando i Brunna, Upplands Bro

Skrivet av 
alt
NREP hyr ut och utvecklar för Zalando i Brunna logistikpark, Upplands Bro.

 

NREP Logicenters fortsätter utveckla Brunna logistikpark i Upplands Bro för att möta efterfrågan från växande e-handelsföretag. Nu har NREP kommit överens med Zalando, den största e-handlaren i Europa inom mode, om att snabbt skapa en lösning för Zalandos lokala distribution i Norden. Etableringen sker i två steg bestående av en första befintlig fastighet om 13.000 kvm som NREP nyligen köpte av NCC, följt av en distributionscentral om 30.000 kvm som NREP nyligen har börjat bygga.

 

NREP Logicenters har sedan tidigare förvärvat mark i Brunna och är en av huvudaktörerna i området. Företaget ser ökad efterfrågan och kommer fortsätta investera i området.

 

– Brunna är idag ett av de mest attraktiva logistikområdena i Norden, som med sin strategiska placering är idealisk för att med korta ledtider nå samtliga nordiska länder, säger Matthias Kettelhoit, Commercial Head på NREP Logicenters.

 

– För att utveckla den infrastruktur som behövs för att stödja den snabba utveckling vi ser nu måste kommuner, godsägare, logistikoperatörer och industriaktörer framåtblickande arbeta tillsammans. I Sverige har vi tidigare gjort liknande satsningar med utveckling av attraktiva logistikområden utanför Borås, Jönköping, Nykvarn och Rosersberg. I Norge utvecklar vi nu ett område söder om Oslo och i Danmark utvecklar vi söder om Köpenhamn i Køge och Greve, tillägger Rickard Dahlberg, CIO på NREP.