28 april 2024
onsdag, 14 juni 2017 13:26

Sweco får uppdrag vid rymdraketbasen Esrange

Skrivet av 
alt
Sweco får uppdraget som generalkonsult när Swedish Space Corporation, SSC, planerar en ny anläggning för uppskjutning av raketer på Esrange Space Center i Kiruna. Foto: SSC

 

Sweco har fått uppdraget som generalkonsult när Swedish Space Corporation, SSC, planerar en ny anläggning för uppskjutning av raketer på Esrange Space Center utanför Kiruna. Den nya anläggningen ska göra det möjligt att skjuta upp större sondraketer och placera satelliter i omloppsbana. Uppdraget ska vara slutfört årsskiftet 2020/2021.

 

– Vi har fått uppdraget att ta ett helhetsåtagande för projektet och kommer att genomföra uppdraget enligt en EPCM-projektmodell. EPCM står för Engineering, Procurement and Construction Management och innebär att Sweco tar ett helhetsansvar för projektet och ansvarar för projektledning, planering, projektering samt konstruktion. Sweco kommer även att upphandla entreprenör, sköta byggledning samt ansvara för besiktning och testning av anläggningen, säger Magnus Lindqvist, regionchef vid Sweco i nord.