13 maj 2024
onsdag, 14 juni 2017 13:34

NCC bygger 644 bostäder i Senapsfabriken i Uppsala

Skrivet av 
alt
NCC ska från augusti 2018 byggstarta 644 lägenheter i Senapsfabriken, Uppsala, åt beställaren Magnolia Bostad.

 

NCC har fått i uppdrag att bygga ytterligare 644 lägenheter i två hus i centrala Uppsala åt Magnolia Bostad. Byggnationen är den andra etappen av kvarteret Senapsfabriken och ordervärdet uppgår till cirka 650 Mkr. Byggnationen startar i augusti 2018 och beräknad inflyttning är i början av år 2021.

 

– Vi fortsätter nu att bygga vidare på projektet Senapsfabriken där vi redan är igång med etapp ett och även med alla mark- och exploateringsarbeten i området. Med vårt långsiktiga samarbete med Magnolia Bostad drar vi fördel av erfarenheterna från tidigare etapp när vi bygger fler lägenheter i en kommun med ett stort bostadsbehov, säger Henrik Landelius, Sverigechef, NCC Building.

 

Senapsfabriken ligger i stadsdelen Kungsängen som tidigare har präglats av industribebyggelse. Området byter nu skepnad och ger plats för nya bostäder i ett centralt läge nära till Resecentrum i staden. Senapsfabriken består som helhet av tre kvarter med både bostadsrätter och hyresrätter, handelslokaler och servicefunktioner.

 

– Vi är glada över att vi fortsätter vårt framgångsrika samarbete med NCC, som idag omfattar cirka 1500 bostäder. Genom den nya affären skapar vi goda förutsättningar för att ytterligare utveckla och stärka vårt partnerskap framöver, säger Rickard Langerfors, vice vd Magnolia Bostad.