25 april 2024
måndag, 19 juni 2017 16:08

Skanska i uppdrag värt 11 Mdr i New York

Skrivet av 
alt
I Skanskas uppdrag för Empire State Development Corporation i New York ingår bland annat att bygga det sekelgamla sorteringsrummet för US Postal Service till Moynihan Train Hall om 24.000 kvm. Ett nytt glastak, liksom hiss och rulltrappor till alla plattformar, kommer att byggas, vilket kommer att förbättra tillgängligheten för Penn Stations uppskattningsvis 650.000 dagliga järnvägsresenärer.


Skanska har tecknat avtal med Empire State Development Corporation (ESD) och projektutvecklingsbolagen Related Companies och Vornado Realty Trust för att restaurera och förbättra den historiska byggnaden James A. Farley Post Office i New York City, USA. Kontraktet är värt 1,26 miljarder dollar, cirka 11 Mdr kr. Färdigställandet är planerat till december 2020.
        

Den övergripande renoveringen av Farley Building omfattar 120.000 kvm transit, detaljhandel och kontorsytor och innebär förnyelse av strukturer, arkitektur, mekanik, elektronik och VVS. En restaurering av hela byggnadens historiska exteriör och det intilliggande annexet ingår också i uppdraget.
    

Projektet utgör den andra fasen av Skanskas pågående arbete för ESD och staten New York för att införliva Farley Building med den närliggande Pennsylvania (Penn) Station och skapa Penn-Farley – ett toppmodernt transportcentrum för järnväg. Nyligen slutförde Skanska den första stora fasen i arbetet med att skapa ett enhetligt Penn-Farley-komplex, en utbyggnad och renovering av Pennsylvania Station West End Concourse,  som går från 33:e gatan till 31a gatan under 8th Avenue på Manhattan.
    

– Skanska är glada över att få fördjupa vårt långa samarbete med delstaten New York om att modernisera och bygga ut transportinfrastrukturen. Vi är också stolta över att få samarbeta med Related and Vornado. Vår expertis inom anläggnings- och husbyggande tillsammans med deras projektutvecklingsteam i världsklass gör oss redo att möta denna unika utmaning, säger Anders Danielsson, vd för Skanska USA.