19 april 2024
onsdag, 21 juni 2017 15:13

Skanska utvecklar vårdboende i Ängelholm

Skrivet av 
alt
Skanska planerar totalt cirka 140 bostäder i Ärrarps Ängar, Ängelholm. Bild: Möller Arkitekter

 

Skanska har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Attendo Sverige AB om att bygga ett vård- och omsorgsboende med 54 lägenheter i Ärrarps Ängar, Ängelholm. Det är det första projektet i området där Skanska även planerar att bygga ett hundratal bostäder, både villor och flerfamiljshus.

 

– Det känns verkligen roligt att bygga ett modernt, hållbart äldreboende i Ängelholm tillsammans med Attendo. Det finns ett stort behov av den här sortens boende i Ängelholm och vi kan dra nytta av våra goda erfarenheter från liknande projekt runt om i landet, säger Emma Bengtsson, projektutvecklare, Skanska Sverige.

 

Byggnaden ska klara högt ställda hållbarhetskrav och målet är att den ska certifieras enligt miljöcertifieringssystemet LEED på guldnivå. Äldreboendet kommer att ha en vacker och stimulerande utemiljö med en rad olika aktiviteter såsom trädgårdssysslor och träning vid utegymmet.

 

Markarbetet påbörjades nyligen och byggnadsarbetet startar till hösten. Vårdboendet planeras vara inflyttningsklart årsskiftet 2018/2019.